Jemy zdrowo - kolorowo
Klasa 1 a Szkoły Podstawowej na lekcjach edukacji wczesnoszkolnej ucyła się o zdrowych produktach spożywczych. Na koniec zajęć uczniowie sami wykonali zdrowe kanapki na II śniadanie.

Litera J, jak jajko.
Szukanie odpowiedzi co było pierwsze kura, czy jajko? następnie wykonanie przepisu na [yszny omlet, potrawę z jajka. A na koniec trochę plastyki.

 

Warzywa bulwiaste.
Klasa 3c uczyła się o jesiennych warzywach. Podsumowaniem zajęć było wykonanie tradycyjnej śląskiej kartofensalat.

 

Z okazji obchdów Dnia Osób Niesłyszących, Panie z kuchni pod czujnym okiem Pani Ewewliny Kaczor przygotowały śniadaniową ucztę. Dzieci miały do wyboru co dusza zapragnie. Było pysznie. Zdrowo i warzynie.

 

Jesienne owoce
Grupa uczniów klasy 3c i 4a utrwalając nazwy jesiennych owoców nauczyła się także przygotowywać zdrowy kompot. Wszystko wykonane według domowego przepisu.